Groninger Pianofestival

Groninger Pianofestival 2019

Het is weer zo ver! je kunt weer meedoen aan het Groninger Pianofestival. Deze keer werkt het Groninger Pianofestival samen met het Piamore Pianoconcours. Dus je kunt maar liefst twee dagen met je favoriete instrument aan de slag! Het festival vindt plaats op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april (pianoconcours).

Op het Groninger Pianofestival krijg je les van docenten en leer je samen te spelen met anderen. Aan het einde van de dag laat je horen wat je (samen) hebt ingestudeerd. Natuurlijk zijn er ook leuke workshops op die dag! Wat dacht je van een workshop over podiumpresentatie, ritme, of over muziek componeren? Op zaterdag is er zelfs een workshop “Pianowerkplaats”. Je bekijkt dan wat er gebeurt in de binnenkant van een piano als je een toets aanslaat. Wie weet mag je zelfs sleutelen aan het mechaniek!

Op het Pianoconcours op zaterdag kun je voor een jury laten horen wat je allemaal al kan. Heel hard gaan oefenen dus! Nog een reden om mee te doen is dat Wibi Soerjadi naar Groningen komt om bij de prijsuitreiking te zijn! Fantastisch toch?

Op het inschrijfformulier vind je een lijst met alle workshops. Als je alleen op vrijdag meedoet, schrijf je je in voor twee workshops; als je ook zaterdag meedoet, schrijf je je nog in voor een derde. Als je meedoet aan het Piamore Pianoconcours, moet je op het inschrijfformulier aangeven welk muziekstuk je laat horen. Het hangt van je leeftijd af hoeveel minuten je mag spelen. Kijk hier even goed naar! Voor meer informatie over het Piamore Pianoconcours: http://www.piamore.nl

De inschrijfkosten zijn als volgt:
Groninger Pianofestival: €55 en €40 voor tweede en volgende kinderen uit hetzelfde gezin (prijs is inclusief lunch).

Piamore Pianoconcours: €35 voor een solist, €27,50 voor meerhandig en €40 voor deelname in beide categorieën.

Het rekeningnummer waar het inschrijfgeld op moet worden gestort, is: NL87 INGB 0007065680 t.n.v. Stichting SMNN Groningen. Vermeld op de overschrijving om welke dag(en) het gaat en de naam van de deelnemer!

Voordat de inschrijving compleet is, vragen we jou en je ouders nog om toestemming foto’s en ander materiaal te mogen gebruiken voor deze site en/of andere promotiedoelen. Je krijgt vanzelf een toestemmingsformulier te zien als je je inschrijft.


Hieronder vind je de locatie van het Pianofestival Groningen 2019.