Muziekdagen Orvelte

Hieronder staat de aankondiging van de tiende editie van het Muziekfestival Orvelte. Dit festival zou in mei 2020 plaatsvinden, maar is verschoven naar voorjaar 2022. Nog even wachten dus…

Houd deze website wel in de gaten, want het kan zijn dat er toch nog een klein muzikaal samenspelfeestje van 1 dag wordt georganiseerd in april/mei 2021. Nu maar hopen dat we tegen die tijd verlost zijn van het coronavirus!

Voor de tiende keer Muziekdagen Orvelte!

Met veel plezier kijken we uit naar de tiende editie van de Muziekdagen Orvelte. Het duurt nog even vanwege de coronacrisis, maar in april/mei 2022 gaat het zeker lukken! Het wordt een lustrumfeest voor alle strijkers en pianisten van tien tot achttien jaar.

Weet je nog niet wat de Muziekdagen Orvelte precies zijn? Lees dan verder.

Wat doe je op de Muziekdagen Orvelte?

De Muziekdagen Orvelte draaien helemaal om samenspelen met elkaar. Er zijn vier orkesten, kamermuziekensembles en quatre-mainsgroepjes. De orkesten en ensembles worden door de organisatie samengesteld, maar je kunt ook met je eigen ensemble komen.

Wie al eerder heeft meegedaan, weet dat er ook leuke workshops worden gegeven tijdens de Muziekdagen. Zo was er de workshop Maestro waarin je kunt ervaren hoe het is om te dirigeren. In de workshop Alt-tijd maakte deelnemers kennis met de altviool. Een paar deelnemers kregen de kans om mee te doen met de workshop Repeteren met een Pianodocent.

Alle lessen en workshops worden gegeven door enthousiaste en zeer ervaren docenten. Daarnaast staat een geweldig team van stewards klaar om alles vlekkeloos te laten verlopen. Bovendien is er volop tijd voor ontspanning en niet-muzikale activiteiten. Er is een sportveld, een tafeltennistafel en je kunt het prachtige museumdorp Orvelte verkennen.

Wie waren de docenten bij de vorige Muziekdagen?

Rita Rouw, viool/altviool en organisatie
Alexandra Vierkant, cello en organisatie
Gijs Philip van Schaik, viool en dirigent
Loes Visser, dirigent
Marieke de Bruijn, viool
Renske de Vries, viool
Jos Teeken, cello
Irina Osetskaya, piano
Nanke Flach, piano

Het is nog even wachten, maar we hopen je te zien op de Muziekdagen Orvelte in 2022! Tot dan!