Muziekdagen Orvelte

Verslag tiende editie Muziekdagen Orvelte!

De tiende editie van de Muziekdagen eind mei waren weer een groot succes. Er is prachtig gemusiceerd, er zijn nieuwe vriendschappen gesloten en verschillende deelnemers spreken ook nu nog steeds af om samen muziek te maken.

De 70 deelnemers speelden strijkkwartetten strijkkwintetten, pianotrio’s, quatre-mains, six-mains en zelfs een stuk met negen pianisten op één piano. En natuurlijk speelde iedereen in een of meer orkesten! Speciaal voor het Groot Orkest van alle deelnemers werd het stuk ‘Orvelte@the movies’ geschreven. Dit werd uitgevoerd als spetterend slotconcert. Kijk en luister hieronder zelf maar even!

Workshops en lekker eten

Naast de ensembles en orkesten waren er verschillende workshops. Zo hield verhalenverteller Niels Brandaan een workshop over taal en voordracht.

Tussen alle repetities stond een ploeg van geweldige vrijwilligers klaar om gezonde en bijzonder smakelijke maaltijden te maken, elke dag vers en zoveel mogelijk biologisch en rekening houdend met allergieën en diëten.

Sport en ontspanning

Uiteraard was er ook ruimte voor ontspanning. Er is volop gevoetbald, gedanst en elke avond kwamen de spelletjes tevoorschijn!

Onmisbare hulp

Dank ook aan de tien ervaren muziekdocenten en de zeven onmisbare stewards die ervoor hebben gezorgd dat alle deelnemers kunnen terugkijken op fantastische en leerzame Muziekdagen Orvelte!

Nog een paar cijfers op een rij

ProvincieAantal deelnemersInstrumentAantal deelnemers
Groningen46Viool36
Friesland4Altviool4
Drenthe9Cello21
Overijssel1Piano9
Utrecht1
Noord-Holland1
Zuid-Holland8
Totaal7070