MUZIEKDAGEN
ORVELTE 2020

In 2020 is het dubbel feest! De muziekdagen Orvelte worden dan voor de tiende keer georganiseerd! Een jubileumeditie die extra zal spetteren!

Houd deze site in de gaten voor meer informatie over de volgende editie van de Muziekdagen Orvelte!

Als je meer wilt weten over deze Muziekdagen, kijk dan even naar het verslag van de Muziekdagen 2018!

 

Inschrijven

 


VERSLAG MUZIEKDAGEN
ORVELTE 2018

Voor de negende keer alweer vond deze tweejaarlijkse muzikale ontmoeting plaats in het prachtige dorp Orvelte. Van vrijdag 27 april tot en met dinsdag 1 mei ontmoetten strijkers en pianisten in de leeftijd van 10 tot en met 18 jaar elkaar in boerderij De Borckerhof.  Ze musiceerden met elkaar en luisterden naar elkaar. De Muziekdagen werden afgesloten met een prachtig concert in de kleine zaal van cultuurcentrum de Oosterpoort in Groningen.

 

Programma

Tijdens de Muziekdagen Orvelte speelden alle muzikanten intensief samen en kregen ze les van enthousiaste en zeer ervaren docenten. Er waren vier orkesten, kamermuziekensembles en quatre-mainsspelers die tijdens de muziekdagen hard werkten aan een prachtige uitvoering van hun muziekstuk. Een groot aantal deelnemers mocht op het slotconcert het resultaat laten horen voor een enthousiast publiek van ouders en vrienden.

Er werd trouwens niet alleen gemusiceerd! De deelnemers konden zich inschrijven voor één van de workshops.  Zo was er de workshop Maestro, waarin je leerde dirigeren, of de workshop Alt-Tijd, waarin violisten altviool leerden spelen. De workshop Fotografie en Animatie werd aan iedereen aangeboden. Er was natuurlijk ook volop tijd voor ontspanning en niet-muzikale activiteiten op het sportveld, bij de tafeltennistafel en tijdens verkenningstochten door het prachtige dorp Orvelte..

De docenten

De docenten die meededen aan de negende editie van de Muziekdagen Orvelte waren:

  • Rita Rouw, viool/altviool en organisatie
  • Alexandra Vierkant, cello en organisatie
  • Gijs Philip van Schaik, viool en dirigent
  • Loes Visser, dirigent
  • Marieke de Bruijn, viool
  • Renske de Vries, viool
  • Jos Teeken, cello
  • Irina Osetskaya, piano
  • Jeroen Snijder, piano
  • Ida Buijs, fotografie en animatie

 

Lekker eten

Viooldocent Gijs Philip van Schaik nam net als andere jaren de catering op zich. Hij zorgde voor heerlijke maaltijden en hapjes. Ook de stewards (assistenten van de muziekdocenten) werkten zich uit de naad om de deelnemers te verwennen en van deze dagen een groot succes te maken. Op naar de volgende Muziekdagen Orvelte 2020!